Confidenţialitate

Deșteptarea: Un angajat la stat și-a dat demisia pentru că nu făcea nimic și se plictisea, deși era plătit cu 6.500 de lei lunar | VIDEO

Un consilier al vicepreședintelui Consiliului Județean Satu Mare și-a dat demisia pentru că nu avea nimic de lucru și se plictisea.

Ciprian Tișe, citat de presa locală, a declarat că, timp de 5 luni, cât a fost angajat la Consiliul Județean, nu a muncit nimic pentru că nu i s-a dat nimic de muncit, dar, în acest timp, a fost plătit cu câte 6.500 de lei lunar.

“Demisia mea este în primul rând un act de onoare”, spune Ciprian Tișe, care are 43 de ani și a fost angajat pe post în august anul trecut.

În textul demisiei, Tișe precizează că “în fiecare dimineață, la ora 08:00, eu îl întrebam pe domnul vicepreședinte ce avem azi pe ordinea de zi/de lucru, iar acesta îmi răspundea că trebuie să stăm și noi pe aici.

Fostul consilier spune și că “atmosfera din anticamera vicepreședinților Consiliului Județean era caracterizată de râsete, de țipete, atmosferă de clacă, de stand-up comedy (…) Tot din lipsă de activitate s-a ajuns să ni se solicite de doamna vicepreședinte ca atunci când intră în birou să ne audă pe fiecare salutând individual, pe rând, sau atunci când bate la ușă, unul dintre consilieri să sară să-i deschidă ușa.”

La începutul anului cei doi vicepreședinți de Consiliu Județean și-ar fi convocat consilierii în ședință și “au recunoscut că nu au ce să ne dea de lucru întrucât nici ei nu au primit atribuții. Mi s-a părut inadmisibil”, spune Ciprian Tișe.

Nu mi s-a respectat dreptul la muncă, mai declară dânsul. Este “inadmisibil să fie plătiți oameni din bugetul public fără a presta muncă, ci numai pentru prezența fizică. (…) Este inadmisibil ca un consilier să fie plătit cu un salariu net de 6.500 lei, fără să se solicite ca acesta să presteze munca în conformitate cu fișa postului.”

Matinalii Vlad, George și Luca au discutat despre acest subiect în Deșteptarea.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTune.