Confidenţialitate

Deșteptarea: Țara unde se confiscă mașinile vitezomanilor | VIDEO

În Austria, o nouă legislație care prevede confiscarea mașinilor vitezomanilor a dus la reținerea a 70 de vehicule în ultimele trei luni.

Conform noilor reguli, oricine este prins depășind limita de viteză cu peste 80 km/h în localități sau cu 90 km/h în afara acestora riscă să îi fie confiscat temporar autovehiculul.

Recidiviștilor sau celor cu un istoric de participare la curse ilegale de mașini li se pot confisca permanent autovehiculele dacă sunt prinși depășind viteza legală cu 60 km/h în localități sau cu 70 km/h în afara acestora.

Mașinile confiscate permanent pot fi ulterior scoase la licitație. Măsuri similare au fost deja implementate în Italia și Elveția.

În România, șeful poliției din Brăila a fost prins conducând cu o alcoolemie de 0,53, iar șeful poliției din Cluj și-a pus subordonații să falsifice procesul verbal după ce a fost surprins depășind limita de viteză cu 70 km/h.

Matinalii Vlad, George și Luca au discutat despre acest subiect în Deșteptarea.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.