Confidenţialitate

DEȘTEPTAREA: Știri bune în vremuri rele | MARȚI, 28 aprilie

Și astăzi avem mici bilanțuri de etapă ale ONG-urilor care s-au implicat de la bun început în lupta pandemiei de coronavirus.

Organizația Umanitară CONCORDIA, de exemplu,  a cheltuit, doar în luna martie, 258 de mii de euro pentru a ajuta sute de oameni din comunități foarte sărace.

Cu banii strânși din donații au fost cumpărate alimente, produse de curățenie și igienă și au fost acoperite unele cheltuieli cu întreținerea locuințelor.

Din banii respectivi, 40.000 de euro au fost cheltuiți pentru echipamente de protecție.

90 de oameni au făcut donații individuale, dar efortul Organizației Umanitare CONCORDIA a mai fost susținut și de firmele și organizațiile partenere, precum United Way Romania, Crucea Roșie Română, Rompetrol, Zahăr Mărgăritar, IKEA România, Banca pentru alimente, BCR sau KFC.

Și platforma Donează pentru linia întâi și-a făcut un mic bilanț. Astfel, peste 10.000 de medici și asistente au beneficiat, până acum, de echipamente de protecție cumpărate cu banii donați de persoanele fizice și juridice prin platforma de care vă spuneam.

De asemenea, tot cu ajutorul donațiilor respective au mai fost cumpărate două ventilatoare pentru Spitalul Județean Suceava și pentru Spitalul Clinic Victor Babeș din București.

Aceste aparate sunt vitale pentru pacienții infectați cu coronavirus care ajung în imposibilitatea de a respira singuri.

„Donează pentru linia întâi” este o inițiativă ce aparține Băncii Transilvania, Mobexpert, BitDefender și eMAG. Platforma a fost dezvoltată cu scopul de a sprijini eforturile medicilor și ale personalului sanitar, precum și ale polițiștilor, armatei și jandarmilor, în lupta cu pandemia de coronavirus.

Campania este susținută și de Metropolitan Life, care a donat un milion de lei pentru cei din linia întâi.

În fine, o altă companie se alătură acestei inițiative. Este vorba de Mastercard, care anunță o donație de 500 de mii de lei.

De asemenea, compania îi încurajează pe cei care au carduri Mastercard și Maestro să folosească aceste carduri pentru a face o donație pe emag.ro/doneaza. În plus, pentru fiecare donație efectuată cu un card Mastercard sau Maestro, Mastercard va contribui cu încă 10 lei, suplimentar față de suma inițială.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.