Confidenţialitate

DEȘTEPTAREA: Știri bune în vremuri rele | MARȚI, 05 mai

Veștile bune ale zilei de azi încep cu un exemplu de cooperare în timp de criză. Mai mulți tineri din Oradea și Cluj au creat o platformă care îi ajută pe oameni să găsească mai ușor farmaciile din orașul lor care au pe stoc medicamentele de care au nevoie.

Utilizarea platformei farmacistiisolidari.ro este gratuită atât pentru pacienți, cât și pentru farmaciștii care se implică în regim de voluntariat. Sunt sute de farmaciști din peste 60 de localități care s-au înscris deja.

Tinerii care se ocupă de platforma Farmaciștii Solidarii spun că un alt scop al proiectului este să îi ajute pe cei care caută medicamente care nu prea se găsesc în ultimul timp, precum Euthyrox.

O mână de ajutor vine și pentru copiii, tinerii și familiile afectate deja de problemele economice provocate de criza sanitară. În condițiile în care multe locuri de muncă au dispărut, iar multe familii au rămas fără sursă de venit, Hope and Homes for Children a lansat campania “Ajut din inimă”.

O donație de 65 de mii euro pentru această campanie umanitară a fost făcută de Fundația Société Générale. Banii vor fi folosiți pentru a-i ajuta pe tinerii care au părăsit sistemul de protecție a copilului și care se află în dificultate, precum pe și copiii ce ar putea fi separați de familiile lor.

Familiile care trăiesc în sărăcie extremă și pe care Hope and Homes for Children vrea să le ajute au nevoie urgentă de alimente de bază, de bunuri de strictă necesitate, de medicamente și de produse de igienă, precum și de plata chiriei ori a utilităților.

În fine, avem o veste bună și pentru profesorii elevilor care sunt în clasa a opta și se pregătesc de Evaluarea Națională. Astfel, Editura Intuitext anunță că lansează pe platforma cu acces gratuit ExamenulTau.ro o nouă secțiune, numită Pagina Profesorului.

În secțiunea respectivă se află, printre altele, filme de predare cu explicații clare și exemple concrete, pe înțelesul copiilor, exerciții și probleme rezolvate, teste de evaluare ori simulări ca la examen.

Profesorii interesați pot să își formeze o clasă proprie cu elevii lor pe platforma respectivă, unde aceștia pot primi teme la română și la matematică.

Le urăm și noi succes. Profesorilor, la școlitul online, iar elevilor la Evaluarea Națională care va începe în acest an pe 15 iunie.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.