Confidenţialitate

DEȘTEPTAREA: Știri bune în vremuri rele | JOI, 30 aprilie

Rețeaua de sănătate Regina Maria anunță că începe un program de testare a personalul medical din linia întâi.

Astfel, personalul medical din România, din spitalele COVID-19, dar și din alte unități medicale de stat va beneficia gratuit de testare pe perioada stării de urgență.

În România, până în acest moment, peste 1.000 de cadre medicale au fost infectate cu noul coronavirus.

Testarea va fi disponibilă și la cerere, contra cost, în rețeaua Regina Maria, după ce se încheie starea de urgență, pe 16 mai.

Între timp, se strâng tot mai mulți bani pe platforma Donează pentru Linia Întâi.

Banca Transilvania și eMAG, două dintre inițiatoarele proiectului, au donat împreună încă 2 milioane de lei. Suma totală a donațiilor de pe platformă ajunge astfel la 11 milioane de lei.

Vă reamintim, Donează pentru Linia Întâi este platforma prin care se strâng fonduri pentru a-i susține pe medici și personalul medical, precum și pe toți cei din prima linie care luptă direct cu pandemia provocată de coronavirus.

A fost lansată la începutul acestei luni de Banca Transilvania, eMAG, Mobexpert și Bitdefender. De atunci, peste 26.000 de oameni și 1.700 de companii au făcut donații.

Toți cei care doresc sa contribuie, persoane fizice sau companii, o pot face în continuare online pe www.eMAG.ro/doneaza, unde poate fi urmărită situația în timp real a donațiilor și statisticile.

Iar Parohia „Sfântul Apostol Andrei” din Fălticeni a făcut o donație de 50.000 de lei pentru dotarea noului spital municipal.

Spitalul din Fălticeni este gata de anul trecut, doar că nu are toate echipamentele și aparatura pentru a fi deschis.

Tocmai de aceea primește sprijin de la oamenii din județ, pentru a-l vedea deschis cât mai curând. De exemplu, și Alianța Sindicatelor din Învățământ Suceava a donat recent 40 de mii de lei.

Tot ce putem spune este că sperăm ca dotarea spitalului să nu dureze la fel de mult ca ridicarea lui. Construcția spitalului de la Fălticeni a început în 1991, acum aproape 30 de ani. Din 1997 până în 2012, nu s-a mai lucrat deloc la spital, iar finalizarea a mai durat 7 ani.

Noul spital, de 7 etaje, va avea 250 de paturi.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.