Confidenţialitate

DEȘTEPTAREA: Spitalul Județean Neamț, opt manageri în ultimul an

La Spitalul Județean Piatra Neamț tocmai a fost numit al optulea manager din ultimul an.

Noul șef al spitalului județean este, de ieri, un fost primar cu interdicție de la Agenția de Integritate. Spitalul Județean este în subordinea Consiliului Județean, care e condus de Ionel Arsene, unul dintre baronii locali ai PSD.

Lucian Micu, noul manager,  a fost primar al orașului Roman și a vrut să candideze și la alegerile din 27 septembrie pe listele PSD – PPU-SL, însă candidatura sa a fost respinsă de instanță și BEC, din cauza unei interdicții ANI. Agenția de Integritate a descoperit că în 2012, a deținut “simultan funcția de viceprimar și funcția remunerată de membru în Consiliul de Administrație al Spitalului Municipal de Urgență Roman”, scrie Libertatea.

În ultimele 12 luni, Spitalul Județean Piatra Neamț a mai alți 7 șefi: 

Până în 18 decembrie 2019 – Codruț Munteanu 

19 decembrie 2019 – 17 martie 2020 Alexandru Juncu 

17 martie – 3 aprilie – Toader Mocanu

3 aprilie – 9 aprilie – Florin Ionuț Apostoae 

9 aprilie – 17 mai – Daniela Marcoci 

17 mai – 20 mai – Marius Ghineț 

21 mai – 8 octombrie – Silviu Verzea

Cel mai scurt mandat a fost de trei zile, între 17 mai – 20 mai. Marius Ghineț era un patron de firmă de pompe funebre și fusese numit de guvernul PNL, în perioada în care spitalele județene fuseseră luate în administrare de guvern, la începutul pandemiei.

Vlad, George și Luca au vorbit despre acest subiect în Deșteptarea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.