Confidenţialitate

DEȘTEPTAREA: Speriați de un cerb, doi nudiști australieni s-au rătăcit în pădure, apoi au fost amendați pentru nerespectarea carantinei

Doi bărbaţi care făceau nudism pe o plajă din Australia s-au speriat de un cerb și au alergat spre o pădure, unde s-au rătăcit. 

Potrivit Poliţiei australiene, cei doi bărbaţi au sunat la numărul de urgenţe după ce s-au rătăcit într-o zonă împădurită din proximitatea Royal National Park, o regiune sălbatică aflată la sud de Sydney, în care se află cel puţin o plajă pentru nudişti.

După ce au fost salvați, cei doi au fost amendaţi de autorităţile locale pentru nerespectarea normelor de carantină anti-COVID. Incidentul a devenit viral pe reţelele sociale, scrie Digi 24.

„Au fost surprinşi de un cerb, au fugit într-un parc naţional şi s-au rătăcit”, a declarat Mick Fuller, comisarul-şef al Poliţiei din New South Wales, cel mai populat stat din Australia, în timpul unei conferinţe de presă în care a descris incidentul de duminică. „Nu doar că au necesitat asistenţă din partea serviciilor de urgenţe şi a Poliţiei pentru a fi salvaţi, dar au primit amândoi şi câte o amendă”, a adăugat Fuller.

Echipele de intervenţie, asistate de un elicopter de salvare al Poliţiei, au reuşit să găsească un bărbat de 30 de ani, complet gol şi purtând în spate un rucsac, alături de un bărbat de 49 de ani, parţial îmbrăcat, pe o pistă dedicată mersului pe jos.

Potrivit DPA, cei doi nudişti au primit fiecare o amendă de 1.000 de dolari australieni (760 de dolari americani).

Cerbii nu sunt animale native în Australia, însă aproximativ 2.000 de exemplare din specia asiatică Sambar trăiesc şi se înmulţesc în libertate în acel parc naţional, unde au fost introduse în urmă cu un secol, au precizat reprezentanţii grupului de voluntari Friends of the Royal National Park.

Vlad, George și Luca au vorbit despre acest subiect în Deșteptarea.  

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.