Confidenţialitate

DEȘTEPTAREA: Șeful ISU Crișana Bihor le recomandă oamenilor să se adăpostească în peșteri în caz de necesitate

Judeţul Bihor are doar 120.000 de locuri în adăposturile civile, la 600.000 de locuitori. Cel puțin așa arată evidenţelor Inspectoratului pentru Situații de Urgență Crişana – Bihor.

Inventarierea a fost cerută ISU Crișana de prefectul de Bihor, Dumitru Ţiplea. 

“Din 101 unităţi administrativ teritoriale, 84 au răspuns demersurilor ISU Crişana, iar 72 ( şi-au şi inventariat locurile disponibile. Astfel, astăzi suntem la aproximativ 120.000 de locuri în adăposturile civile în Bihor”, a declarat prefectul.  

El spune că adăposturile inventariate sunt subsoluri ale unor imobile aflate în proprietatea publică sau privată, aerisite și uscate, care îndeplinesc condiții minimale de confort pentru a putea oferi protecție populației, de la câteva minute la câteva zile. 

La rândul său, generalul Sorin Caba, comandantul ISU Crişana, a găsit o soluție de avarie, scrie Bihoreanul.

“Dacă în momentul de faţă undeva la mai bine de o cincime de populaţie poate fi adăpostită conform standardelor, asta nu înseamnă că populaţia Bihorului nu poate fi adăpostită”, a spus generalul.

Caba a afirmat că “nu s-au luat în calcul adăposturile subterane care nu sunt amenajate de om, iar în Bihor avem suficient de multe peşteri care într-o situaţie extremă pot constitui un adăpost”.

Sursa foto: isubh.ro

Vlad, George și Luca au vorbit despre acest subiect în Deșteptarea. 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.