Confidenţialitate

DEȘTEPTAREA: Șaormeria „Stalin” din Moscova a fost închisă la o zi după lansare

O șaormerie din Moscova cu numele dictatorului sovietic Stalin a fost închisă la doar o zi după inaugurare.

Lumea a fost scandalizată pentru că era afișat portretul lui Stalin, iar angajații erau îmbrăcați în uniforme ale fostului KGB, relatează Moscow Times.

Stanislav Voltman, proprietarul fast-food-ului, a declarat pentru Reuters că inițial a fost forțat să dea jos logo-ul cu Stalin iar apoi a fost supus unor „presiuni colosale” din partea autorităților municipale să își închidă cu totul șaormeria.

„Nu au existat motive legale”, a afirmat Voltman. El a spus că intenționează să își redeschidă afacerea controversată, care are mâncăruri numite după Stalin, după liderul sovietic Nikita Hrușciov și după fostul șef al serviciilor secrete Lavrenti Beria. 

Însă în timpul președinției lui Vladimir Putin imaginea fostului lider sovietic a fost reabilitată treptat din cea a unui dictator criminal în „lider excepțional” care a învins forțele naziste în al Doilea Război Mondial.

Sursa foto: Twitter/ Alec Luhn

Vlad, George și Luca au vorbit despre acest subiect în Deșteptarea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.