DEȘTEPTAREA: Rușii care se vaccinează anti-covid cu Sputnik-V, sfătuiți să nu bea alcool aproape două luni

Autorităţile sanitare ruse i-au sfătuit pe cei care se vaccinează împotriva COVID-19 să se abţină de la consumul de alcool 56 de zile, scrie Agerpres.

”Două săptămâni înainte de imunizare trebuie categoric să nu se consume alcool. Formarea imunităţii înseamnă 21 de zile între cele două injecţii şi alte 21 de zile după, aşadar în total 56 de zile”, a declarat Anna Popova, responsabila sanitară rusă. Popova a mai pledat și pentru abținerea de la fumat în perioada vaccinări, pentru că fumul irită plămânii și afectează răspunsul imun al organismului.

Vicepremierul rus Tatiana Golikova le-a cerut săptămâna trecută celor care doresc să se vaccineze cu vaccinul rusesc Sputnik-V să nu consume alcool timp de 42 de zile, recomandare extinsă acum de Anna Popova la 56 de zile.

Potrivit presei ruse, pe reţelele de socializare mulţi cetăţeni ruşi au reacţionat negativ faţă de acest îndemn la abstinenţă, mai ales că se apropie sărbătorile de iarnă.

Vlad, George și Luca au vorbit despre acest subiect în Deșteptarea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.