Confidenţialitate

Deșteptarea României: Care este cel mai greu lucru în viața și cariera unei femei în România?

Proiectul editorial Deșteptarea României continuă, în luna martie, cu o discuție despre respect și egalitatea de șanse.

Vineri, de la ora 13:15, Cătălin Striblea o are invitată pe Andreea Esca pentru o discuție cu ascultătorii Europa FM despre viața femeilor din România și cum își pot construi acestea o carieră de succes.

Care este cel mai greu lucru în viața și cariera unei femei în România?

Așteptăm răspunsurile voastre pe pagina de Facebook Radio Europa FM sau sub formă de mesaje audio prin WhatsApp la 0728.111.222.

Adunăm toate răspunsurile și la analizăm, alături de Andreea Esca,  într-o nouă ediție Deșteptarea României, vineri, de la ora 13:15, în direct la Europa FM și video live pe europafm.ro și pe pagina de Facebook Radio Europa FM.

Deșteptarea României, la Europa FM

Votat ani la rând de către public cel mai de încredere brand de radio din România în cadrul celebrului top Trusted Brands, postul Europa FM își păstrează coerența și rămâne fidel promisiunii sale de a reprezenta un pilon important al societății, fiind recunoscut și apreciat pentru știrile documentate și jurnaliștii integri, pentru deschidere și corectitudine.

De 20 de ani în topul radiourilor din România, Europa FM a fost și rămâne una dintre cele mai relevante surse de informare pentru toți românii cu simț civic, un reper de profesionalism și credibilitate, locul de întâlnire al tuturor vocilor care contează.

Europa FM aduce toată puterea radioului ca suport media interactiv și deschide zilnic căile dialogului cu ascultătorii,  venind astfel în întâmpinarea nevoii tuturor românilor de a-și face auzită vocea, de a se exprima liber și de a simți că opinia lor contează, de a găsi soluții pentru un viitor mai bun “acasă”.

Criza generată de pandemie a provocat, fără doar și poate, o reajustare a valorilor, priorităţilor şi nevoilor atât la nivel personal, cât şi la nivel de societate. Din păcate, însă, această criză s-a suprapus în România și peste o criză profundă de valori, fragil plasate pe o fundație șubredă, generând astfel un context extrem de periculos pentru viitorul și progresul societății românești.

Ne confruntăm deja de multă vreme cu probleme sistemice profunde și cu o lipsă de coerență și inițiativă la mai toate nivelurile, ce-l pot demotiva și demoraliza și pe cel mai bine-intenționat cetățean al acestei țări.

În România anului 2021, conform celor mai recente rezultate ale testelor PISA, peste 40% dintre elevi sunt analfabeți funcțional. De altfel, România a înregistrat cele mai slabe rezultate din ultimii 9 ani la testele PISA 2018.

România rămâne și în top trei cele mai corupte țări din Uniunea Europeană, conform datelor studiului publicat recent de Transparency International.  Corupția persistentă contribuie la regresul democrației, iar România, cu același scor obținut la Indicele de Percepție a Corupției ca în anul 2012, demonstrează că măsurile luate în aproape 10 ani nu au reușit să schimbe percepția cu privire la corupție nici în rândul experților independenți, nici în mediul de afaceri.

 Noi, echipa Europa FM, credem că este momentul ca toți actorii sociali cu inițiativă și simț civic să-și unească forțele într-o acțiune comună pentru resetarea României.

Trecută de cele trei rânduri de alegeri (prezidenţiale, locale şi parlamentare), România se află astăzi în fața unei perioade de graţie de 3 ani în care lipsa presiunii electorale poate oferi oportunitatea unor progrese şi transformări reale în domeniile cheie.

Pentru a face un prim pas în direcția resetării României și pentru a pune bazele unei noi paradigme de gândire bazate pe valori autentice, Europa FM își propune să aducă împreună  pe aceeași frecvență decidenții din instituțiile publice, societatea civilă, marii actori sociali, reprezentanții mediului de afaceri și cetățenii simpli ai acestei țări, într-o campanie editorială bazată pe dialog permanent, civilizat și, mai ales, constructiv.

Desfăşurată pe parcursul întregului an, campania intitulată Deşteptarea României va provoca o dezbatere deschisă și pragmatică, un dialog pe teme relevante din domeniile vitale care, prin transformarea lor, contribuie la schimbarea de paradigmă de care România are nevoie: educaţie, digitalizare, infrastructură, mediu de afaceri, investiţii, profesionalism, relaţia statului cu cetăţenii, valori naţionale şi europene.

Prin acest demers editorial de o amploare fără precedent, Europa FM își propune să scoată la lumină noi perspective și soluții la vechi probleme și să ofere contextul propice unei coeziuni între toți factorii sociali implicați, motivându-i și inspirându-i cu o viziune puternică a unei Românii deșteptate.

Suntem convinși că, lansând dezbaterea deschisă și pragmatică pe frecvențele celui mai ascultat radio în orașele din România, vom demonstra cât de răspândite sunt dorința și voința de progres și transformare la nivelul populației și vom provoca reacții concrete, fapte, nu vorbe, din partea celor mai înalți responsabili.

Suntem conștienți că, pentru a avea rezultate, un astfel de demers necesită timp și efort comun, însă avem certitudinea că suntem mulți cei care ne dorim o Românie “deșteptată” și un viitor mai bun, mai sigur și mai sănătos pentru copiii noștri în această țară.

Credem că doar împreună putem reuși și, tocmai de aceea, ne propunem ca, prin campania Deșteptarea României, să îi aducem împreună, pe aceeași frecvență, pe românii cu inițiativă, pe cei implicați și dornici să aibă un impact pentru a genera progres construit pe principii solide.

Sperăm să vă avem alături și să ne susțineți în demersul nostru, “semnând” alături de noi, simbolic, această nobilă declarație de intenție pentru România noastră, a tuturor.