Confidenţialitate

Deșteptarea: Prosumatorii ar urma să plătească taxe și pentru energia electrică produsă pentru consumul propriu | VIDEO

Guvernul a adoptat recent o OUG prin care se modifică legislația în domeniul regenerabilelor și prin care se introduce posibilitatea statului de a taxa prosumatorii, în viitor, chiar și pentru energia electrică produsă care nu a fost livrată în rețea, ci folosită pentru autoconsum.

Interesant că nu doar opoziția, ci și principalul partid de guvernare, PSD, protestează față de acest document – liderul senatorilor PSD, Ştefan Radu Oprea, l-a întrebat public pe ministrul liberal al Energiei, Virgil Popescu, de ce pune frână dezvoltării energiilor regenerabile prin taxare?

În urma valului de reacții, ministerul Energiei a comunicat că taxa va intra în vigoare în 2026 și că ar fi prevăzută într-o nouă directivă europeană.

Ce se întâmplă cu reglementarea asta, chiar ne obligă Comisia Europeană să taxăm producția de energie din razele soarelui pentru propriul consum? Mai taxează cineva asta în Europa?

Redactorul șef de la Economica.net, Mihai Nicuț, a intrat în direct, în Deșteptarea.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTune.