Confidenţialitate

Deșteptarea: Profesorii ar putea primi dreptul de a percheziționa elevii | VIDEO

Profesorii ar urma să primească dreptul de a le căuta în buzunare elevilor, scopul fiind prevenirea introducerii în școli de brichete sau cuțite.

Potrivit unor surse Edupedu.ro, autoritățile caută metode legale prin care angajații din școli, profesorii sau personalul administrativ sau personalul de la firmele de pază, să poată controla buzunarele elevilor, dacă există suspiciuni că ar introduce în școală obiecte interzise.

Despre ce obiecte ar fi vorba a explicat purtătorul de cuvânt al Ministerului Educației Corina Popa: „Elevilor le este interzis:

e) să introducă şi/sau să facă uz în perimetrul unităţii de învăţământ de orice tipuri de arme sau alte produse pirotehnice, precum muniţie, petarde, pocnitori sau altele asemenea, spray-uri lacrimogene, paralizante sau altele asemenea care, prin acţiunea lor, pot afecta integritatea fizică şi psihică a elevilor şi a personalului unităţii de învăţământ. Elevii nu pot fi deposedaţi de bunurile personale care nu atentează la siguranţa personală sau a celorlalte persoane din unitatea de învăţământ, în conformitate cu prevederile legale.”

Aceasta a mai spus că „Lista este în lucru. Pe lângă elementele enumerate în articol, în completarea sau în detalierea lor, vă pot da câteva exemple: brichete, ace, bricege, cuțite (și orice tipuri de arme albe), arme cu bile, cu aer comprimat, torțe etc.”

Matinalii Vlad, George și Luca au discutat despre acest subiect în Deșteptarea.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTune.