Confidenţialitate

DEȘTEPTAREA: Primăria Urziceni a refuzat o librărie mobilă pentru că mai sunt librării în oraș

Primăria Urziceni nu a fost de acord ca o librărie mobilă să fie amplasată șase ore în fața unui liceu din oraș pe motiv că în localitate există deja librării și biblioteci.

Așa și-a motivat refuzul într-o scrisoare trimisă editurii Humanitas, inițiatoarea proiectului „Cartea pe roți“.

Este vorba de o librărie mobilă care face opriri timp de o zi în mai multe localități din România în care comerțul cu cărți este în declin.

Cei de la Humanitas au fost surprinși de răspunsul plin de greșeli de scriere primit prin poștă de la primăria Urziceni. Directorul librăriilor Humanitas, Ionuț Turpină, a pus pe facebook scrisoarea semnată de primarul Constantin Sava.

Iată răspunsul primăriei cu grafia originală: ”Urmare a adresei dvs. în care solicitati ampasarea unei rulote pentru comert ambulant de carte, va comunicam ca pe raza localitatii noastre functineaza librarii. De asemenea, in localitate funtioneaza o biblioteca municipala iar scolile si liceele au biblioteci proprii”.

Vlad, George și Luca au vorbit despre acest subiect în Deșteptarea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.