Confidenţialitate

Deșteptarea: Primăria București vrea să interzică circulația pe timp de noapte a autovehiculelor zgomotoase | VIDEO

Primăria București a pus în dezbatere publică un proiect prin care vrea să interzică circulația, pe timp de noapte, a autovehiculelor și motocicletelor care produc zgomot cu nivel peste 95 de decibeli.

Limita maximă de zgomot pe timp de noapte în București ar urma să fie 60 de decibeli, potrivit referatului care însoțește proiectul.

Potrivit Registrului Auto Român, legislația europeană prevede pentru autovehicule o limită de zgomot de 74 decibeli. Dacă proiectul va fi votat de Consiliul General, circulația acestor autovehicule și motociclete va fi permisă doar în intervalul 8.00 – 21.59.

Amenzile vor fi usturătoare, potrivit proiectului citat. Pentru depășirea nivelului de zgomot în intervalul 95 – 100 decibeli, amenda contravențională va fi între 1.500 și 2.500 de lei. Pentru depășirea nivelului de 100 db, amenda va fi cuprinsă între 4.000 și 5.000 de lei.

Matinalii Vlad, George și Luca au discutat despre acest subiect în Deșteptarea:

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.