Deşteptarea prezintă alimentele eficiente în combaterea respiraţiei neplăcute provocate de usturoi

Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii americani, chiar şi persistentul miros de usturoi poate fi combătut cu ajutorul unor alimente aflate la îndemâna oricui.

Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii americani şi publicat în Journal of Food Science, merele, sucul de lămâie,menta, ceaiul verde, pătrunjelul şi spanacul îi pot ajuta pe oameni să scape de respiraţia neplăcută cauzată de consumul de usturoi.

Respiraţia neplăcută de după consumul de usturoi este cauzată de unul dintre compuşii care se regăsesc în acesta – sulfură de metil alil -, care nu poate fi metabolizat în timpul digestiei, astfel că este eliminat din corp prin intermediul respiraţiei şi al transpiraţiei.

Pentru un rezultat mai bun, oamenii de ştiinţă recomandă combinarea acestor alimente cu usturoiul, atunci când acest lucru este posibil. Aciditatea din sucul de lămâie ajută, de asemenea, în procesul de eliminare a acestui miros.

O cercetare anterioară a arătat că laptele poate reduce semnificativ concentraţiile de substanţe chimice care fac ca mirosul de usturoi să fie de lungă durată.