Confidenţialitate

DEȘTEPTAREA: Poliția franceză s-a lăudat cu o mare captură de droguri, dar erau doar dulciuri cu căpșune

Poliţia din Paris s-a lăudat, zilele trecute, pe rețelele de socializare, că în urma unei „investigaţii fructuoase” a descoperit „un atelier de ambalare a narcoticelor” (ecstasy), în valoare de peste 1 milion de euro.

Drogurile ar fi fost distribuite la petreceri clandestine.

Polițiștii au publicat și imagini cu o pulbere roz și pastile mici, de aceeași culoare.

Sursa foto: Twitter/Prefecture de Police

Însă rezultatele testelor chimice i-au făcut pe poliţiştii parizieni să-şi dea seama că s-au grăbit când s-au felicitat între ei, scrie BBC.

Astfel, susține un procuror, captura poliţiştilor constă într-o „pudră neutră, fără nicio legătură cu narcoticele ori cu substanţele otrăvitoare”. 

De fapt, conform unor surse ale AFP, prafurile erau dulciuri fărâmiţate cu gust de căpşune, de tipul celor produse de compania germană Haribo. 

Un caz similar s-a petrecut acum câteva luni în Thailanda. Șefii poliției thailandeze s-au lăudat atunci cu captură uriașă de droguri, de 1 miliard de dolari. Drogurile s-au dovedit a fi aditivi alimentari și agenți de curățare.

Vlad și George au vorbit despre acest subiect în Deșteptarea. 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.