Confidenţialitate

Deșteptarea: Parlamentul European a votat un regulament care interzice vânzarea mașinilor noi cu motoare termice | VIDEO

Parlamentul European a votat un nou regulament prin care ar urma să fie interzisă vânzarea mașinilor noi cu motoare termice începând cu 2035.

Ce-o să se-ntâmple cu industria europeană de motoare termice care produce echipamente realmente foarte bune, cu zecile de milioane anual. Și, desigur, cu angajații din aceste uzine – că poate nu toți producătorii de autovehicule vor avea capacitatea să-și reorienteze producția de la termic spre electric și să rămână performanți, eficienți și profitabili.

Plus infrastructura electrică. Stațiile electrice vor trebui să fie mult, mult mai multe decât benzinăriile.

În EU sunt 14 milioane de lucrători implicați în industria auto și 2,5 milioane angajați direct. Chinezii par cel mai bine plasați ca să ia conducerea în domeniul auto electric – au infrastructura de producție dezvoltată, plus rezervele de minerale necesare ca să facă baterii.

Matinalii Vlad, George și Luca au discutat despre acest subiect în Deșteptarea.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTune.

Foto: INQUAM Photos/ George Călin