Confidenţialitate

DEȘTEPTAREA: Parlamentarii nu au putut vota abrogarea pensiilor aleșilor locali întrucât le-a picat netul

Pensiile speciale ale aleșilor locali intră în vigoare de la 1 ianuarie 2021, dacă nu va fi adoptat până la finele anului un act normativ care să amâne cu încă un an prevederea legislativă.

O asemenea decizie poate fi luată de un guvern cu puteri depline. 

Pensiile aleșilor locali apar în Codul Administrativ adoptat prin Ordonanță de Urgență de guvernul Dăncila în vara lui 2019, care urma să intre în vigoare la 1 ianuarie 2020. Guvernul Orban le-a amânat cu un an, prin legea bugetului de stat pe anul 2020.

În Parlament există un proiect de lege pentru abrogarea acestor pensii speciale, dar acesta nu a ajuns la vot. Motivul: zilele trecute, la ultima ședință a Comisiei de Administrație, deputații nu au mai avut cvorum pentru că le-a picat conexiunea la internet, scrie Europa Liberă

“Pentru a avea cvorum este nevoie sa fie prezenți 13 membri, inițial au fost prezenți 15, pentru ca in momentul votului să fie 11. Mulți colegi au specificat că nu au mai avut conexiune la internet și nu și-au putut exprima votul”, a explicat președinta Comisiei de Administrație din Camera Deputaților, Angelica Fador pentru Europa Liberă.

Dacă proiectul primea marți un raport din partea Comisiei de Administrație, ar fi intrat la vot final în plen. 

Vlad, George și Luca au vorbit despre acest subiect în Deșteptarea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.