Confidenţialitate

DEȘTEPTAREA: O nouă afacere românească, permise auto false cumpărate din Congo

Românii care nu vor să dea examenul auto cumpără permise false din Congo. DIICOT afirmă că a identificat zeci de astfel de permise false, luate pe 2-3.000 de euro din Congo, potrivit unor surse citate de Digi24, și preschimbate apoi în România.

Afacerea ar putea fi mult mai extinsă decât pare la prima vedere – DIICOT a făcut percheziții în 19 județe și în București.

Persoanele interesate puneau la dispoziţia membrilor grupării datele lor personale, o fotografie tip buletin (sau după caz se lăsau fotografiate de membrii grupării cu un cearceaf alb sau cu un perete alb în spate), un specimen de semnătură, precum şi diferite sume de bani, de regulă cuprinse între 2.000 şi 3.000 euro.

Datele erau folosite în Congo pentru obținerea de permise. Acestea erau apoi trimise în România prin curier, unde românii le preschimbau cu permise românești la serviciile judeţene ale Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor sau la SPCRPCIV Bucureşti.

Vlad, George și Luca au vorbit despre acest subiect în Deșteptarea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.