Confidenţialitate

DEȘTEPTAREA: O femeie de serviciu din Rusia a fost aleasă primar din greșeală

O femeie de serviciu în vârstă de 35 de ani a câștigat alegerile dintr-un sat din Rusia, la care a participat doar pentru ca fostul șef să fie ales din nou.

Pentru că nimeni din sat nu s-a înscris pentru a fi contracandidatul lui Nikolai Loktev, care reprezintă partidul lui Vladimir Putin, chiar el a convins-o pe Marina Udgoțkaya să își depună candidatura, pentru a asigura cerința minimă de doi candidați, așa cum spune legea,  scrie BBC.

„Nikolai Loktev a crezut că nimeni nu o va vota și el va rămâne pe post. Dar oamenii s-au săturat și au ieșit și au ales-o pe Marina Udgoțkaya”, a declarat pentru BBC o membră a comisiei electorale locale.

„El a fost uluit iar ea a fost șocată!” , a mai declarat femeia – membru al comisiei electorale – râzând, sub protecția anonimatului.

Femeia de serviciu a câștigat cu aproape 62% din voturi. Șeful ei a reușit să obțină doar 34%.

Niciun candidat nu și-a făcut campanie înainte de alegeri: fără panouri publicitare, fără pliante, fără întâlniri cu alegătorii. Localnicii spun că oricum nu are rost, atunci când toată lumea cunoaște pe toată lumea.

Vlad, George și Luca au vorbit despre acest subiect în Deșteptarea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.