Confidenţialitate

DEȘTEPTAREA: O expoziție dedicată lui Brâncuși la primăria sectorului 1 și un scandal umflat de rețelele sociale

Câteva sute de oameni au văzut până acum expoziția de sculptură din holul Primăriei Sectorului 1. Incomparabil mai puțini decât cei care și-au exprimat pe Facebook admirația sau dezgustul, chiar cu câteva zile înainte ca expoziția să fie inaugurată. 

Cei care s-au declarat încântați nu par să fie atât de mulți și la sfârșitul săptămânii trecute, pe internet circulau titluri ca „drăcoaice în sânii goi” sau “sculpturi satanice”. 

Au circulat și câteva fotografii, mai ales cea a unui rinocer cu forme de femeie. 

Ce nu se vede prea bine în poză este faptul că rinocerul își ține în mână cornul care i-a fost tăiat. Nu se vede nici textul cu explicația autorului, care pune lucrarea în context. 

Sigur, chiar și citindu-l, nu e obligatoriu ca sculptura menționată să vă placă. Aveți și tot dreptul să rămâneți indiferenți, sau ați putea ajunge la concluzia că pe lumea aceasta sunt și oamenii cu idei sau viziuni diferite. De exemplu, faptul că arta nu trebuie să fie neapărat frumoasă. Ci mai degrabă, să ne facă se ne punem întrebări și să căutăm răspunsuri.

Sursa foto: Facebook/Clotilde Armand 

Ascultați un reportaj de Victor Marin.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.