Confidenţialitate

DEȘTEPTAREA: Nuntă cu daune morale de 10.000 de euro de la restaurant, după ce mireasa și zeci de invitați s-au îmbolnăvit

Un cuplu de tineri căsătoriți din județul Brașov a primit daune morale de 10.000 de euro după ce nunta le-a fost distrusă din cauza mâncării stricate.

Nunta a avut loc în vara lui 2018, au fost peste 400 de invitați și la scurt timp după ce a început s-a transformat într-un coșmar. Mireasa, nașa şi 29 de invitaţi au ajuns în ziua nunţii la spital cu probleme digestive din cauza mâncării servite la restaurant, scrie Adevărul

Martorii audiaţi în dosar au declarat în proces că „persoanele afectate au ocupat atât toaleta bărbaţilor, cât şi pe cea a femeilor, au ieşit în parcarea localului şi au folosit casa de oaspeţi pusă la dispoziţia mirilor, simptomele manifestate fiind unele acute şi violente, în principal, de regurgitare”.

Mireasa a mai revenit la nuntă la final, la tăierea tortului, cu o branulă în mână. La final, mirii au refuzat să achite costurile nunții, iar firma care deține restaurantul i-a dat în judecată. În replică, mirii au cerut judecătorilor nu doar să fie scutiţi de la plata cheltuielilor cu nunta, ci au cerut și daune morale de 40.000 de euro. 

Judecătoria Braşov a respins cererea restaurantului şi a admis cererea mirilor, obligând firma care deţine restaurantul să le achite mirilor daune morale de 10.000 de euro.

Judecătorul a mai arătat că „incidentul a fost menţionat şi în presă, fiind evidente consecinţele pe care mirii le-au resimţit ca urmare a publicării respectivelor articole”. „În acelaşi timp, vestea celor petrecute s-a răspândit în comunitate, evenimentul fiind referit ca «nunta minune» sau «nunta groazei».

Vlad, George și Luca au vorbit despre acest subiect în Deșteptarea. 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.