Confidenţialitate

DEȘTEPTAREA: Noul primar din Ploiești vrea să îi pună la muncă pe asistații social, aceștia au protestat

La Ploiești, noul primar, Andrei Volosevici, a anunțat că asistații social nu vor mai primi ajutoarele dacă nu vin la muncă în folosul comunității, așa cum cere legea. 

În consecință, mai mulți asistați social, au ieșit să protesteze pe străzile orașului. Marți au fost 20, miercuri au ieșit în stradă 35, scrie News.ro.

În Ploiești a fost declanșată o acțiune amplă de salubrizare și igienizare a străzilor orașului, la care participă angajații de la firma de salubritate și cei de la Direcția de Gospodărie Urbană. 

Administraţia Serviciilor Sociale Comunitare Ploieşti, aflată în subordinea Primăriei, a convocat și asistații social, însă unii dintre aceştia au declarat că au probleme de sănătate şi că nu li se pare normal să fie scoţi la curăţenia spaţiilor publice din oraş.

Primarul a avut un dialog în fața primăriei cu asistații social revoltați. Ulterior, el a relatat că a remarcat unele lucruri ciudate la demonstranți. 

“Am zâmbit amar pentru că mă filma un domn care are o geacă Nike mai scumpă decât orice şi cu un telefon pe care probabil nu îl avem mulţi dintre noi, era asistat social. Din informaţia mea, vinde flori pe undeva pe la cimitirul Bolovani”, a spus primarul Volosevici.

Sursa foto: Facebook/Andrei Volosevici

Vlad și George au vorbit despre acest subiect în Deșteptarea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.