Confidenţialitate

DEȘTEPTAREA: Monument inedit la Caracal, un ac cu gămălie pe care sunt scrise poreclele localnicilor

Un monument neobișnuit a fost inaugurat săptămâna trecută la Caracal. Este vorba de o sculptură din cartierul ”Bold” ce are forma unui ac cu gămălie. Pe soclu sunt inscripționate poreclele unor locuitori din zonă. 

Printre poreclele de pe soclu se numără Glonț, Căcărează, Chistaimoc, Artistu, Balauru, Broscoiu, Butoi, Băsănete, Curvaru, Litră, Pipotă, Doi Lei, Malagambu sau Arac.

Primăria din Caracal a ridicat monumentul lângă un nou loc de joacă din oraș. Inaugurarea locului de joacă a avut loc în prezența primarului Ion Doldurea, care a explicat cum i-a venit ideea monumentului: ”Ne-a venit ideea să facem un monument semnificativ pentru Bold. Și am făcut un bold. Am pus toate poreclele localnicilor. De ce? Vrem identitate, vrem ca oamenii de aici să știe că sunt boldeni, că de aici li se trage seva, că aici s-au bucurat de copilărie”.

Evenimentul a fost transmis în direct pe pagina de facebook a primăriei Caracal.

Sursa foto: Facebook/Primăria Caracal

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.