Confidenţialitate

Deșteptarea | Metrorex: Spor de muncă în subteran, chiar și pentru angajații de la etajul 9 al Palatului CFR | VIDEO

La Metrorex, ia spor de muncă în subteran toată lumea, inclusiv angajații care lucrează la etajului 9 al Palatului CFR.

Confruntate cu diverse anchete și glume de prost gust pentru această situație, conducerea și sindicatul anunță că vor să pună capăt chestiunii așa că, vor face o comisie să se ocupe de problemă.

Directorul general al Metrorex, Mariana Miclăuș, a trimis o adresă către președintele USLM, Marian Artimon, în care i se comunică faptul că inspectorii Curții de Conturi a României au realizat în perioada martie-octombrie 2023 un raport de audit care s-a ocupat și de felul în care se acordă unele sporuri.

Echipa de audit a constatat că responsabilii Metrorex nu au prezentat o fundamentare a modului de acordare a sporului de metrou și că nu au fost prezentate informaţii cu privire la condițiile deosebite ale fiecărui loc de muncă, funcție sau meserie, deşi prin CCM au fost stabilite cuantumuri diferenţiate.

Totodată, Curtea de Conturi a constatat că în unele cazuri, în cadrul aceluiaşi loc de muncă diferenţierea nivelului sporului de metrou este raportată la funcţie, nu la condițiile efective de lucru.

Matinalii Vlad, George și Luca au discutat despre acest subiect în Deșteptarea.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTune.

Foto: Facebook / Metrorex