Confidenţialitate

DEȘTEPTAREA: La Avocatul Poporului, șefii iau sporuri de praf de mii de lei pe lună

O instituție care profită din plin de legea care permite plata unor sporuri generoase sub pretextul că oamenii lucrează în condiții grele este Avocatul Poporului. 

Angajații sunt răsplătiți cu sute sau mii de lei lunar pentru că își obosesc ochii în fața computerului, în praf, iar de pe birouri îi pot ataca diverse bacterii, scrie Newsweek România. Legal, banii sunt plătiți pentru condiții de muncă vătămătoare deși oamenii lucrează în fața computerului.

Funcționarii publici și personalul contractual pot beneficia de un spor pentru condiţii periculoase sau vătămătoare de până la 15% din salariul de bază, corespunzător timpului lucrat.

Astfel, un director din Avocatul Poporului primește un spor de condiții vătămătoare de 2.500 lei/lună, la un salariul lunar de 18.300 de lei. Un șef-serviciu are un spor de 1.600 de lei, un auditor primește 1.500 de lei, iar un consilier, 1.350 de lei. Șoferii de la Avocatul Poporului primesc și ei un spor de 650 de lei.

Recent, premierul Florin Cîțu, a declarat că executivul analizează, în vederea elaborării proiectului de buget pentru 2021, situația sporurilor acordate în sectorul public pentru a vedea care dintre ele se justifică.

Vlad, George și Luca au vorbit despre acest subiect în Deșteptarea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.