Confidenţialitate

DEȘTEPTAREA: Inventatorul spray-ului folosit de arbitri a câștigat procesul cu FIFA, el cere despăgubiri de milioane de dolari

Un tribunal din Brazilia a decis că FIFA (Federaţia Internaţională de Fotbal) trebuie să-l despăgubească pe Heine Allemagne, inventatorul spray-ului pe care îl folosesc arbitrii pentru a marca faulturile şi distanţa zidului la loviturile libere.

Instanța a decis că FIFA a încălcat drepturile de autor şi a acţionat cu rea credinţă, au anunţat avocaţii acestuia, potrivit Agerpres.

Valoarea despăgubirii va fi stabilită într-o următoare etapă a procesului, care durează din 2017 în Brazilia, conform avocaţilor lui Allemagne. Inventatorul cere despăgubiri de cel puțin 9 milioane de dolari.   

Inventatorul a asigurat că “niciodată nu a fost recunoscut sau recompensat pentru acesta, ceea ce, în opinia sa, încalcă o “garanţie fundamentală” şi constituie o “practică ilicită în Brazilia şi în diverse jurisdicţii”.

Vlad, George și Luca au vorbit despre acest subiect în Deșteptarea. 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.