Confidenţialitate

DEȘTEPTAREA: Institutul Levantului și cel al Revoluției, salvate de parlamentarii PSD

Parlamentarii PSD s-au mobilizat să apere desființarea a două instuții catalogate drept sinecuri de cei de la USR.

Astfel, proiectul de lege privind desfiinţarea Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989, condus de Ion Iliescu, a fost respins de Senat, miercuri, iar Camera Deputaţilor a respins desfiinţarea Institutului de Studii Avansate pentru Cultura şi Civilizaţia Levantului, condus de Emil Constantinescu.

Desființarea Institutului Revoluţiei Române a fost decisă de guvern, la finele anului trecut, prin ordonanţă de Urgenţă.

Instituţia s-a aflat în centrul unui scandal după ce a decis organizarea unui concert pe 22 decembrie, gest calificat de mai multe organizaţii civice drept o jignire adusă memoriei eroilor martiri ai Revoluţiei din 1989 şi urmaşilor acestora. Aceleaşi organizaţii au cerut demiterea lui Ion Iliescu şi a lui Gelu Voican Voiculescu de la conducerea acestei instituţii, precum şi reformarea ei.

Și Institutul Levantului, condus de fostul președinte Emil Constantinescu, a rezistat și va continua să primească 1 milion de euro de la buget. Proiectul de desființare, inițiat de deputatul USR Iulian Bulai, a picat la vot în Camera Deputaților.

Vlad, George și Luca au vorbit despre acest subiect în Deșteptarea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.