Confidenţialitate

DEȘTEPTAREA: În pandemie, primăriile de comune modernizează stadioane

Primăriile unor comune mari din țară au ieșit la cumpărături.

La Dragomirești Vale, de exemplu, o comună de 5.000 de locuitori din județul Ilfov, primarul a antamat, prin atribuire directă, lucrări la baza sportivă a comunei în valoare de 430.034 de lei. Adică de 88.910 euro.

Contractul a fost câștigat de aceeași firmă care a pus gazon și pe Arena Națională, doar că acolo costul a fost mai mic, de 60.000 de euro, scrie Libertatea.

Echipa locală, ACS Viitorul Dragomirești Vale, ocupă momentan locul 11, penultimul, în Liga a 4-a, cu o victorie, 2 egaluri și 8 înfrângeri.

Iar în județul Cluj, primăria comunei Florești a achiziționat, prin vânzare directă, o instalație de nocturnă pentru terenul comunei în valoare de 450.000 de lei, adică peste 93.000 de euro.

Monitorul de Cluj scrie că suma este cu exact 200 de lei mai mică decât pragul de la care nu mai e posibilă achiziția directă, ci trebuie făcută licitație.

Vlad, George și Luca au vorbit despre acest subiect în Deșteptarea.

Foto: Terenul din Dragomirești Vale înainte de începerea lucrărilor (sursa: Libertatea)

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.