Confidenţialitate

Deșteptarea: În Marea Britanie, bărbații primesc bani pentru a slăbi | VIDEO

Bărbații din Marea Britanie au primit provocarea de a slabi, iar cei care au reușit acest lucru au primit până la 400 de lire sterline.

Participanții trebuie să piardă și să mențină 10% din greutatea corporală într-un an și li s-a promis un premiu în bani de 400 de lire sterline pentru atingerea acestui obiectiv, cu sume mai mici de bani dacă pierd mai puțină greutate.

În medie, bărbații au pierdut 4,8% din greutatea corporală și au primit câte 128 de lire sterline fiecare, 27 de bărbați primind întreaga sumă de 400 de lire sterline.

Concurenții au primit și mesaje zilnice care le aminteau de stimulentul de 400 de lire sterline și le ofereau sfaturi și rețete sănătoase.

Textele au fost scrise “de bărbați, pentru bărbați”: “mergi pe un alt traseu spre casă pentru a evita magazinul de kebab” și de ce ajută “să nu-ți mai tratezi corpul ca pe un coș de gunoi”.

Autorii studiului au declarat că plata oamenilor pentru a slăbi ar putea fi rentabilă pentru sistemul public de sănătate pe termen lung, deoarece reduce costurile de tratament pentru afecțiunile legate de obezitate, cum ar fi diabetul și bolile de inimă. Bărbații sunt plătiți de NHS, sistemul public de sănătate din Marea Britanie.

Matinalii Vlad, George și Luca au discutat despre acest subiect în Deșteptarea.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTune.

Foto: Towfiqu Barbhuiya/ Unsplash