Deșteptarea, în direct din Timișoara, la 30 de ani de la Revoluție – VIDEO LIVE

Vlad Petreanu, George Zafiu și Luca Pastia vă invită la o ediție specială Deșteptarea, transmisă în direct din balconul Operei din Timișoara.

În faţa Operei, pe 20 decembrie 1989, profesorul Lorin Fortuna a luat decizia ca, împreună cu alţi câţiva protestatari, să urce în balconul clădirii Operei Naționale din Timișoara, pentru a le vorbi oamenilor. S-a creat o stare de puternică emoţie, comandantul militarilor aflaţi în dispozitiv ameninţându-i pe timişoreni că va deschide focul împotriva lor.

În acel moment, scriitorul Claudiu Iordache a ieşit în faţa mulţimii şi le-a cerut soldaţilor să tragă în el. Soldaţii s-au retras, făcând ca oamenii să scandeze „Armata e cu noi!”. Printre cei care i s-au alăturat în balconul Operei s-a aflat și Lucian Căldăraru, care vine în Deșteptarea de azi.

În jurul orei 13:00, clădirea fusese ocupată de protestatari, iar conducătorii lor se aflau deja în balcon. Timișoara devenea primul oraș liber de comunism din România.

Ediție Specială Deșteptarea, în direct din Timișoara, la 30 de ani de la Revoluție

Ediție Specială Deşteptarea, în direct din Timișoara, la 30 de ani de la Revoluțiehttps://www.europafm.ro/desteptarea-in-direct-din-timisoara-la-30-de-ani-de-la-revolutie-video-live/https://www.europafm.ro/30in30#30in30

Publicată de Radio Europa FM pe Joi, 19 decembrie 2019

Ilie Stepan în direct din balconul Revoluției din Timișoara

Ilie Stepan este în Deşteptarea

Ilie Stepan este în Deşteptareahttps://www.europafm.ro/desteptarea-in-direct-din-timisoara-la-30-de-ani-de-la-revolutie-video-live/

Publicată de Radio Europa FM pe Joi, 19 decembrie 2019

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS