Confidenţialitate

DEȘTEPTAREA: FIFA vrea să modifice complet fotbalul, cu schimbări nelimitate, eliminări de 5 minute pentru un cartonaș galben și două reprize de 30 de minute de joc efectiv

FIFA testează 4 noi reguli pentru fotbal. Se întâmplă în aceste zile la competiţia „Cupa Viitorul Fotbalului”, turneu organizat în Olanda, scrie Eurosport.  

Astfel, FIFA vrea două reprize de câte 30 de minute timp efectiv de joc, ca la baschet. 

În al doilea rând, vor fi schimbări nelimitate. În prezent, după venirea pandemiei de coronavirus, sunt permise cinci schimbări în meciurile care durează 90 de minute. 

A treia modificare: aruncările de la imagine vor fi înlocuite de repuneri cu piciorul, prin această modificare urmărindu-se creşterea vitezei jocului, mingea urmând să  ajungă în jumătatea adversă mult mai repede

În fine, cea de-a patra modificare prevede eliminare temporară de 5 minute pentru primirea cartonaşului galben, jucătorul sancţionat urmând să îşi ispăşească pedeapsa la marginea terenului.  

La finalul turneului, FIFA urmează să analizeze impactul acestor reguli asupra jocului şi să înainteze concluziile către International Board, singurul organism abilitat să aducă modificări în regulile de fotbal. 

Vlad, George și Luca au vorbit despre acest subiect în Deșteptarea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.