DEȘTEPTAREA: Fabrică ilegală de arme lângă Timișoara, un irakian „printa” mitraliere 3D

Un bărbat de 46 de ani cu dublă cetăţenie, irakiană şi britanică, a fost reținut după ce ar fi fabricat mai multe arme în locuinţa sa din localitatea Dumbrăviţa, de lângă Timişoara.

Irakianul este suspectat că „printa” arme la o imprimantă 3D.

Percheziții au avut loc și la un asociat al acestuia, deoarece este suspectat că are prototipuri de arme 3D și la alte cunoștințe.

“În urma activităților investigative specifice desfășurate de lucrătorii Direcţiei Arme din I.G.P.R. și SAESP Timiş, au fost obținute date cu valoare operativa referitoare la deținerea de către numitul A.K.M.N.L in vârsta de 46 ani, cetățean cu dubla cetățenie irakiana/ engleza, a unor echipamente informatice și electronice de proiectare 3D cu ajutorul cărora concepe și printează arme din material plastic/polimer cu caracteristicile armelor letale, cu glonț, semiautomate”, transmite IGPR.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate a rezultat faptul că acesta deține două arme letale de asalt, automate, cu destinație militară provenite din contrabandă.

Vlad, George și Luca au vorbit despre acest subiect în Deșteptarea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.