Confidenţialitate

DEȘTEPTAREA: Elevii din Timiș strâng scrisori de recunoștință pentru medici

Un grup de elevi din județul Timiș a început să strângă scrisori de recunoștință pentru medici. Câțiva au avut Covid ori au avut membri ai familiei internați în spitale.

Toți sunt conștienți de eforturile supra-omenești pe care le depun cadrele medicale în această perioadă.

Dacă sunteți în asentimentul lor, puteți să scrieți DE MÂNĂ mesajul către medici, să-l scanați sau să-l fotografiați și, apoi, să-l trimiteți pe mail la adresa consiliul.elevilor@liceulvaleriubraniste.ro. 

Ascultați un reportaj de Victor Marin.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

“Pentru eroii în halate albe, Vă mulțumim pentru tot efortul depus, pentru mărinimia și răbdarea voastră. Pentru faptul că ați ales să îi ajutați pe cei bolnavi, riscându-vă propria viață. (…) Deși erați epuizați, ați salvat nenumărate vieți. Fără voi, nu am reuși niciodată să învingem Pandemia.”

Pasajul pe care l-ați auzit a fost scris de un elev de liceu. În perioada următoare, va ajunge la unul dintre medicii aflați în prima linie a luptei cu Pandemia. Până acum, s-au strâns câteva zeci de scrisori de acest fel. Îl ascultăm pe Nati, vicepreședintele Consiliului Elevilor din Liceul Valeriu Braniște din Lugoj.

Nati: – În primul rând, ne-am pus în pielea lor. Sunt foarte solicitați și au nevoie de tot sprijinul nostru în aceste momente grele pentru toată lumea, până la urmă. Ne-am gândit cum să le transmitem medicilor, având în vedere că nu putem să fim fizic lângă ei, că le suntem alături și că le mulțumim pentru tot efortul lor. Am ales să strângem mai multe scrisori de la elevii din Timiș și din România prin care să le transmit toate sentimentele lor. 

Reporter: – Ce au în comun elevii care au transmis scrisorile? 

Nati: – Au realizat că fără medici, nu putem să depășim Pandemia. Unii dintre ei au și avut virusul și au încercat să își imagineze cum ar fi fost dacă nu erau medicii.

Vă sunt recunoscătoare pentru ce ați reușit să faceți pentru noi, pentru toată puterea și dăruirea pe care o aveți. Meseriile de medic sau asistentă nu sunt ușoare, însă îmi pot imagina satisfacția pe care o aveți când salvați atâtea vieți. Iar pentru asta, mă înclin în fața dumneavoastră.” a scris o elevă.

Reporter: – Scrisorile trebuie scrise de mână și apoi scanate sau trimise pe mail. De ce ai ținut să fie scrise de mână? 

Nati: – De mână au un impact mai mare. Știu că e mai ușor să faci asta în Word. Dar când scrii de mână, le arăți medicilor că ți-ai rupt 5-10 minute din viața ta pentru ei. O să îl citească cu mai mare interes. 

Reporter: – Cine poate să vă sprijine? Și cum? 

Nati:– Toți românii! Nu trebuie neapărat să fie elevi și nu trebuie să fie neapărat din Timiș. Pot scrie o scrisoare pentru medici, să o scaneze sau o fotografieze și să o trimită pe mail. Cu siguranță că mesajul acela îi va ajuta pe medici în lupta lor cu Pandemia. 

Reporter: – Pe ce mail? 

Nati: – Pe consiliul.elevilor@liceulvaleriubraniste.ro .

Un alt elev a scris : Vă mulțumim că sunteți soldați în războiul cu boala. (…) Mulți au pierdut lupta cu boala, printre care și cadre medicale. (…) Sunteți adevărați eroi, pentru că vă puneți viața în pericol, cu scopul de a salva vieți. (…) Fiți optimiști și cu gândul că totul va fi bine.”

Reporter: – Eu mi-am terminat întrebările. Ar mai fi ceva de adăugat? 

Nati:– Ar trebui să le fim recunoscători celor care fac tot ce ține de ei să depășim această perioadă. De asemenea, în această perioadă e foarte important de unde ne luăm informațiile și cum ne influențează pe noi informațiile în viața de zi cu zi. Dacă vedem că luând informațiile dintr-un loc anume, ajungem furioși pe o anumită categorie, atunci sursa de informație este greșită și trebuie schimbată.