Confidenţialitate

Deșteptarea: După ce a crescut valoarea recompensei pentru donatorii de sânge, centrele de recoltare și-au restricționat activitatea | VIDEO

O consecință surprinzătoare a creșterii valorii recompensei pentru donatorii de sânge: la centrele de transfuzii din mai multe orașe s-au format cozi. Valoarea aceasta a crescut de la 67 la 280 de lei pentru o donare. 

În consecință, dacă până acum se făceau apeluri și campanii publice pentru încurajarea donării, acum aceste centre au o problemă diametral opusă – trebuie să găsească metode de reducere a fluxului de donatori. 

La Centrul din Sibiu, de pildă, numărul donatorilor a ajuns la 80 pe zi, o creștere de peste 60% față de ritmul obișnuit, iar conducerea cere doritorilor să doneze regulat, și nu doar pentru că primesc mai mulți bani.

La Ploiești, direcțiunea Centrului a anunțat, de asemenea, că trebuie să restricționeze activitatea, tot din cauza numărului mare de solicitanți.

Matinalii Vlad, George și Luca au discutat despre acest subiect în Deșteptarea.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTune.

Foto: Shutterstock