Confidenţialitate

DEȘTEPTAREA: Cum s-ar putea impune mașinile electrice pe piața auto

Un studiu făcut de un mare producător de lubrifianți pentru vehicule și echipamente a identificat cele 3 condiții necesare pentru ca mașinile electrice să devină favorite în opțiunile de cumpărare ale consumatorilor.

În primul rând, oamenii ar vrea ca durata medie de încărcare la priză să fie de 31 de minute.

Apoi, autonomia să ajungă la 469 de kilometri. Acesta este cu doar 72 km mai mare decât cea pe care o asigură deja specialiștii din industria autovehiculelor electrice

În fine, a treia condiție esre prețul mașinii. Acesta ar trebui să fie de circa 36.000 de dolari

În timp ce prețul de 36.000 USD a fost punctul critic pentru consumatorii din întreaga lume, există o diferență spectaculoasă între piețe. În medie, consumatorii japonezi sunt pregătiți să plătească cel mult 43.000 de dolari pentru un autovehicul electric, în timp ce consumatorii britanici nu ar accepta un preț mai mare de 30.000 de dolari.

În cercetarea respectivă, 63% dintre potențialii cumpărători spun că, deocamdată, autovehiculele electrice le depășesc bugetul. Totuși, majoritatea șoferilor au afirmat că ar lua în considerare achiziționarea unui autovehicul electric până în 2024.

Vlad, George și Luca au vorbit despre acest subiect în Deșteptarea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.