Confidenţialitate

DEȘTEPTAREA: Cinci primari de sector vor ca taxa de parcare să fie între 300 și 600 de lei pe an

Primarii a cinci sectoare din Capitală au ajuns la o înțelegere astfel încât taxa de parcare să crească la niveluri cuprinse între 300 și 600 lei/an. 

Ei susțin că actualul preț ar fi prea mic și nu ar permite întreținerea parcărilor sau construirea unora noi, scrie Buletin de București

Noi taxa vor varia în funcție de zonarea fiscală: 300 lei pentru zona D, 400 lei pentru zona C, 500 lei pentru Zona B și 600 lei pentru zona A. Această propunere va fi pusă în aplicare de primarii Sectoarelor 1,2,3,4, și 6. Dacă propunerea va fi votată de Consiliul General, hotărârea va intra în vigoare în 2022.

Taxa pentru parcarea de reședință se stabilește anual prin Hotărâre de Consiliu General. Pentru anul 2021, Hotărârea a fost adoptată în aprilie 2020. Taxa diferă în funcție de zonă, în centrul orașului este mai scump, iar la periferie mai ieftină:  

Zona A – 84 lei/an

Zona B – 66 lei/an

Zona C – 55 lei/an

Zona D – 35 lei/an

Vlad, George și Luca au vorbit despre acest subiect în Deșteptarea.  

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.