DEȘTEPTAREA: Ce mâncare românească ați recomanda unui străin?

Ambasadorul Marii Britanii în România, Andrew Noble, a gătit sarmale, în ajunul aniversării reginei Elisabeta a II-a, și le-a spus britanicilor că sunt atât de delicioase încât vor crede că au fost inventate la ei în țară.

Ambasadorul le-a și arătat cum se fac sarmalele într-un videoclip publicat pe pagina de Facebook a Ambasadei Marii Britanii în România.

Ambasadorul Marii Britanii gătește sarmale

Ambasadorul Marii Britanii în România Andrew Noble marchează ziua de naștere a Reginei Elisabeta a II-a prin prepararea de sarmale. Inițiativa vine după ce Andrew Noble a fost provocat de Ambasadorul României în Marea Britanie Dan Mihalache să gătească un preparat românesc pe canalul celor de la The Hairy Bikers.#FoodIsGREAT

Posted by British Embassy Bucharest on Tuesday, 9 June 2020

„Astăzi o să gătesc pentru dumneavoastră preparatul meu românesc preferat. Este un preparat pe care l-am descoperit când am venit prima dată în România comunistă, în 1983. Atunci, nu se găsea în multe locuri. Acum, în Transilvania, în restul ţării, găsiţi acest preparat în orice restaurant. Este foarte popular”, a spus Andrew Noble.

El le-a sugerat britanicilor cum să mânânce sarmalele: cu smântână, care „în perioada comunismului se găsea cu greu”, cu mămăligă, vin românesc sau bere.

Inspirați de ambasadorul Marii Britanii, Vlad, George și Luca i-au întrebat pe ascultători ce mâncare românească ar recomanda străinilor.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.