Confidenţialitate

DEȘTEPTAREA: Canadienii se plâng că untul lor nu se mai întinde bine pe pâine, de vină ar fi hrana vacilor

Canadienii se confruntă cu o mare problemă în bucătăriile lor, untul nu se mai întinde pe pâine la fel de bine ca înainte. Tot scandalul a fost botezat„buttergate”, scrie BBC.

Totul a pornit de la o întrebare pusă pe twitter de o cunoscută autoare a mai multor cărți de bucate, Julie Van Rosendaal. Ea a întrebat: „Ați observat că nu mai este atât de moale la temperatura camerei?”.

Apoi, sute de canadieni au început să se plângă de faptul că untul nu se mai topește la fel de repede ca înainte și nu mai este la fel de ușor de întins pe pâine.

Și plângerile lor au primit un răspuns. Untul nu mai e la fel pentru că fermierii au schimbat alimentația vacilor, astfel încât să crească producția de lapte. Mai exact, le-au pus suplimente alimentare pe bază de ulei de palmier în hrană. 

Drept urmare, cred specialiștii, untul din lapte de vaci hrănite cu ulei de palmier are un punct de topire mai mare și, prin urmare, poate fi mai greu de întins pe pâine.

În schimb, fermierii canadieni susțin că uleiul de palmier nu este de vină pentru consistența untului și că acesta doar „oferă energie vacilor”. 

Sursa foto: Pixabay.com

Vlad, George și Luca au vorbit despre acest subiect în Deșteptarea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.