Confidenţialitate

DEȘTEPTAREA: Bani falși, tipăriți la o universitate din Sofia

Autoritățile din Bulgaria au descoperit o tipografie de bani falși, care se afla într-o universitate din Sofia. Pe lângă o tipografie profesională, oamenii legii au găsit matriţe pentru euro şi dolari, dar şi o sumă uriașă de dolari și euro.

Operaţiunea s-a desfăşurat cu sprijinul agenţilor Serviciului Secret american, scrie BBC. Ei au intrat pe fir după ce în Ucraina au fost descoperite bancnote falsificate.

În clădirea din Bulgaria au fost găsite, pe lângă o tipografie profesională, matriţe pentru euro şi dolari, dar şi multe bancnote false – patru milioane de dolari şi 3,6 milioane de euro.

Doi suspecți au fost reținuți, însă poliţia crede că aceştia fac parte dintr-o grupare criminală cu legături în vestul Europei, dar şi în Ucraina.

Cei doi suspecți aveau cunoștințe profesionale în tipărire și acceptau comenzi pentru tipărirea banilor falși, pentru care luau 10% din valoarea banilor.  

Vlad, George și Luca au vorbit despre acest subiect în Deșteptarea. 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.