Confidenţialitate

DEȘTEPTAREA: Bani de la stat pentru o instituție fantomă, Academia Oamenilor de Știință din România

O instituție plină de politicieni, profesori pensionari și prelați s-a conectat din nou la bugetul de stat. Este vorba de Academia Oamenilor de Știință din România (AOSR).

Această instituție de cercetare fără rezultate notabile, o invenție mai veche a PSD, consumă circa 10 milioane de lei pe an. La finele anului trecut, rămăsese fără bani după ce Guvernul și-a asumat răspunderea pe legea bugetului de stat. Astfel, a trecut un amendament al USR prin care se stabilea că Academia se finanțează din resurse proprii.

Acum, PSD și Pro România au constatat că Academia și-a schimbat sediul, așa că au profitat de ocazie și i-au schimbat legea de organizare.

Președintele acestei instituții încasează o indemnizație de 21.840 de lei pe lună, scrie Europa Liberă.

Printre cei care primesc bani de la această academie fantomă se mai află Mihai Lucan, pus sub acuzare de DIICOT în dosarul „Transplantul”, Irinel Popescu, cercetat de DNA pentru luare de mită și Ecaterina Andronescu, senator PSD.

Vlad, George și Luca au vorbit despre acest subiect în Deșteptarea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.