Confidenţialitate

Deșteptarea | Andrei Țăranu: Nominalizarea lui Cioloș ar putea face parte dintr-un joc al președintelui Iohannis | AUDIO

Premierul desemnat Dacian Cioloş îi invită astăzi la discuții pentru formarea unui nou guvern pe liderii PNL, UDMR şi ai minorităţilor naţionale.

El spune că vrea refacerea coaliției în formula inițială și speră ca liderii partidelor să dea dovadă, în ultimul ceas, de responsabilitate politică.

Dar sarcina lui de a forma un Executiv care să fie votat de Parlament nu este deloc una ușoară, având în vedere poziționările partidelor de până acum.

Nominalizarea lui Dacian Cioloș ca premier desemnat ar putea face parte dintr-un joc al președintelui Klaus Iohannis care să-l readucă pe Florin Cîțu în fruntea Guvernului, spune la Europa FM politologul Andrei Țăranu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Politologul Andrei Țăranu, în emisiunea Deșteptarea la Europa FM.

Vă amintesc, Curtea Constituțională a decis că președintele nu poate încredința premierului demis sarcina de a forma un nou guvern imediat după ce acesta a fost înlăturat prin moțiune de cenzură. Hotărârea CCR nu-i interzice însă președintelui să-l desemneze tot pe premierul demis la a doua propunere.