Confidenţialitate

DEȘTEPTAREA: Aleși amendați în pandemie. Unul era la pescuit, altul se plimba cu bicicleta în parc

Respectarea regulilor în pandemie se dovedește destul de dificilă și pentru cei care conduc orașe sau județe. Prinși pe picior greșit, de jurnaliști sau de cetățeni vigilenți, cei vinovați și-au recunoscut în cele din urmă greșeala. Ba, chiar au promis și donații către organizați umanitare, donații la fel de mari ca amenda.

Vorbim aici de președintele Consiliului Județean Bihor, Pásztor Sándor, care a fost prins, zilele trecute la pescuit de jurnaliștii de la Bihoreanul.  Era împreună cu comisarul şef adjunct al Gărzii Forestiere Bihor, Nicolae Timaru, și cu omul de afaceri Alexandru Halász. Cu toții au fost amendați cu câte 5.000 de lei.

Pe facebook, șeful CJ Bihor a scris că a meritat să fie amendat : “Poliţia m-a sancţionat justificat, la faţa locului cu o amendă de 5.000 de lei. Mâine dimineaţa, primul lucru pe care am să-l fac va fi plata acestei amenzi şi voi transfera o sumă similară unei asociaţii caritabile”.

La București, primarul sectorului 3, Robert Negoiță, a fost suprins la plimbare în parcul IOR pe bicicletă, împreună cu prietena. Luat la întrebări de oamenii care l-au văzut, Negoiță a zis că inspecta parcul în calitate de primar. Și el, și prietena lui, au fost amendați cu câte 10.000 de lei.

Vlad, George și Luca au vorbit despre aceste subiecte în Deșteptarea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.