Confidenţialitate

Deșteptarea: A apărut robotul care face cartofi prăjiți mai repede și mai bine decât oamenii | VIDEO

Compania Miso Robotics Inc, din Pasadena, a lansat un robot care automatizează procesul de prăjire a cartofilor și altor mâncăruri.

Roboții vor înlocui mai mulți angajați în bucătărie sau vor grăbi viteza de servire la restaurantele cu ferestre drive-in. Pe robotul care face cartofi prăjiți mai bine decât oamenii îl cheamă Flippy 2.

Flippy 2 este, de fapt, un braț robotic asemănător celor din uzinele auto, pus în mișcare cu ajutorul camerelor video și a inteligenței artificiale.

El poate lua alimente din congelator, le pune la prăjit în friteuze pline de ulei încins, apoi le scoate la momentul potrivit și le depune în tăvi pentru servire. “Când o comandă intră în sistemul restaurantului, robotul primește imediat instrucțiunile”, a explicat directorul companiei Miso. “Face treaba mai repede și cu precizie mai mare, fiind în același timp mai de încredere decât majoritatea oamenilor”.

Miso a anunțat că dezvoltarea Flippy 2 a durat cinci ani, numele fiind inspirat după un alt robot al companiei, dezvoltat să facă burgeri. După finalizarea acelui proiect, compania a realizat potențialului lui Flippy 2 în bucătărie.

Flippy 2 nu e lăsat chiar de capul lui, stau cu ochii pe ecrane inginerii de la Miso, pregătiți să intervină dacă se întâmplă ceva. Cum ar fi să dea foc la bucătărie sau să ceară o mărire de salariu.

Compania are în plan și producția unui robot care să pună băuturi răcoritoare în pahare, apoi să le acopere cu capace și să adauge paie – Sippy. Și un robot care să ia bacșișurile – Tippy.

Matinalii Vlad, George și Luca au discutat despre acest subiect în Deșteptarea.

Ascultă mai jos cea mai recentă ediție Deșteptarea:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTune.

Foto: Pexels/ Dzenina Lukac