Confidenţialitate

Despre sinucidere și iubirea dintre două femei în ”Testament”, la Teatrul de Artă / Regizorul Radu Popescu: ”Nu am vrut să fac un spectacol scandalos”

Dramaturgul și regizorul Radu Popescu prezintă spectacolul ”Testament”, în varianta pregătită pentru Teatrul de Artă – luni, 1 februarie, în rubrica ”Sus cortina!”, la Europa FM.

O tânără angajată în domeniul IT se hotărăște să-și facă testamentul pentru că și-a propus să se sinucidă. Urmează întâlnirea cu o stagiară în avocatură care încearcă să o salveze. Amândouă se lansează într-o dezbatere…cuprinzătoare.

Ce faci dacă un prieten bun vrea să se sinucidă? Dacă și cum îl ajuți? E posibilă o relație de dragoste între persoane care au vederi opuse despre viață și moarte, despre Dumnezeu? Ce ne așteaptă Dincolo? Răspunsurile pe care le găsesc cele două protagoniste – interpretate de Ana Sorina Corneanu și Mihaela Popa – constituie, fiecare, un subiect la care merită să gândim profund.

”Este, în primul rând un spectacol foarte reușit din punct de vedere vizual – pentru că am avut un lucru mai puțin obișnuit în teatrul independent – am avut un buget de producție, un spectacol cu o coloană sonoră originală, cu un decor foarte reușit ,gândit pentru pentru o sală studio, cum este cea de la Teatrul de Artă”Radu Popescu

Între cele două femei se naște o poveste de dragoste, dar – spune autorul textului & regizorul piesei, Radu Popescu, este o poveste de dragoste care doar ”colorează” montarea, nu constituie tema centrală.

”Este și acest aspect comercial, scandalos, al relației dintre două fete. Sincer, când am scris textul, acum câțiva ani, a fost ultimul lucru pe care am vrut să-l ating… A venit un moment în a început să mă deranjeze că accentul era pus pe zona aceasta. Este vorba, mai degrabă, despre singurătate, despre sinucidere, despre prietenie și dragoste și despre relația cu Dumnezeu. Fiecare personaj are o teroie diferită și contradictorie despre credință. Cred că reușita textului și a spectacolului constă tocmai în modul în care aceste lucruri se combină”. Radu Popescu

Regizorul Radu Popescu în dialog cu Iorgu Ianuși:

Testament 3

”Testament” este spectacolul propus de regizorul și dramaturgul Radu Popescu, un text nominalizat la “Irish Embassy Award for emerging Romanian playwright” pe anul 2011 (ediția a 3-a). Urmărtoarea reprezentație are loc miercuri, 3 februarie, la ora 20.15, la Teatrul de Artă din București (Str. Sfântul Ștefan nr. 21).

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Testament 4 Testament 5 Testament 6

Testament2