Confidenţialitate

Despescu: Forţele de intervenţie folosesc resurse letale numai atunci când altă cale nu mai există | AUDIO

Conducerea Poliţiei Române a oferit, miercuri, lămuriri despre incidentul în urma căruia un agresor a fost împuşcat în timpul unei intervenţii, murind ulterior la spital.

Secretarul de stat pentru de ordine şi siguranţă publică în Ministerul Internelor, Bogdan Despescu a declarat că o asemenea intervenţie se face gradual, în funcţie de situaţia din teren.

Potrivit lui, polițiștii folosesc resurse letale numai atunci când nu mai există altă cale.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

”Activităţile noastre nu au drept scop violenţa împotriva persoanelor sau suprimarea vieţii, dar, în acelaşi timp, când un poliţist sau un cetăţean este atacat, este supus unei agresiuni, unei vătămări corporale sau îi este pusă viaţa în pericol acţionăm ferm, conform legii şi nu vom ezita să folosim toate mijloacele din dotare. În cazul din Capitală, doi poliţişti au fost atacaţi cu obiecte ascuţite de natură să le pună viaţa în pericol şi au reacţionat folosind armamentul din dotare. Intervenţia poliţiştilor la acest eveniment a fost solicitată prin apel 112 de cetăţeni ameninţaţi de acţiunile persoanei în cauză”, a susținut Bogdan Despescu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

“Fiecare situație este analizată punctual și se stabilește cea mai bună modalitate de intervenție, precum și momentul acesteia, iar acțiunea se desfășoară cu respectarea principiilor gradualității și proporționalității folosirii forței”, a adăugat secretarul de stat.

Având asupra sa mai multe obiecte ascuţite, bărbatul alerga sumar îmbrăcat pe holurile unui imobil din Sectorul 1 al Capitalei și a agresat, miercuri dimineaţă, doi dintre poliţiştii chemaţi la fața locului, a declarat Bogdan Berechet, șeful Poliției Capitalei.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Agresorul a fost urmărit prin clădire, fiind împuşcat în zona toracelui. În vârstă de 38 de ani, individul a murit la spital.

Dosarul a fost preluat de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

“Principala misiune a Poliției Române este siguranța cetățeanului. Vom fi mereu acolo unde este nevoie de noi pentru ca nimeni să nu fie în pericol și vom arăta întotdeauna toleranță zero față de faptele antisociale”, a completat chestorul Liviu Vasilescu, inspectorul general al Poliției Române.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.