Confidenţialitate

Despescu: Amenzi de peste 170 milioane de lei, de la instituirea stării de urgență | AUDIO

De la momentul instituirii stării de urgență în România, au fost aplicate peste 130.000 de amenzi pentru nerespectarea regulilor.

Valoarea totală a sancțiunilor depășește 170 milioane de lei, a anunţat Bogdan Despescu, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne.

“În ultimele 24 de ore au fost verificate și preluate de la graniță aproape 15.000 de persoane. De asemenea, s-a asigurat paza spitalelor acolo unde este cazul, precum şi a locaţiilor de carantină instituţionalizată. S-a acţionat pentru verificarea persoanelor care sunt autoizolate şi în carantină, vorbim aici de o medie de peste 90.000 de persoane verificate zilnic.

De asemenea, verificarea respectării restricţiilor de circulaţie a reprezentat o activitate importantă pentru noi în această perioadă. De la începutul epidemiei au fost întocmite 400 de dosare penale, dintre care cele mai multe pentru zădărnicirea combaterii bolilor. De asemenea, au fost aplicate peste 130.00 de sancţiuni, în valoare totală de peste 170 de milioane de lei“, a spus chestorul.

Potrivit acestuia, s-au stabilit culoare speciale de intrare şi ieşire din ţară pentru transportatori. “Sunt culoare separate de cele care reprezintă fluxul obişnuit de autoturisme. Concret, după ce domnul ministru Vela a avut o discuţie cu omologul său maghiar, prin punctul de trecere a frontierei Nădlac 2 intră şi ies TIR-uri şi camioane cu marfă. Punctul Nădlac 2 are operaţionalizate 14 benzi de lucru, venind astfel în sprijinul operatorilor economici”.

Peste 30.000 de angajaţi ai MAI acţionează zilnic în diferite misiuni, aceştia fiind sprijiniţi de peste 1.000 de militari, precum şi de peste 4.000 de poliţişti locali, a adăgat oficialul MAI.

“Totodată, procesul de predare a locaţiilor aflate sub paza colegilor din cadrul Jandarmeriei către colegii din cadrul MApN este în plină desfăşurare. Avem şi situaţii care au beneficiat de o atenţie deosebită. În primul rând este vorba de Suceava, unde a fost impusă carantina totală. (…) O altă situaţie care a necesitat atenţia noastră a fost şi în Ialomiţa – vorbim de localităţile Ţăndărei şi Bărbuleşti – precum şi de alte localităţi din ţară. Acolo oamenii nu au înţeles, din păcate, că trebuie să respecte restricţiile impuse, fapt pentru care am acţionat cu forţe mărite, inclusiv cu poliţişti trimişi din Bucureşti. (…) La Ţăndărei şi Bărbuleşti au fost aplicate peste 170 de sancţiuni contravenţionale, cele mai multe pentru nerespectarea prevederilor Ordonanţelor militare privind circulaţia pe drumurile publice, valoarea totală a acestora fiind de peste 41.000 de lei. Forţele de ordine vor continua intervenţiile în zonă pentru a verifica şi impune, dacă este cazul, respectarea regulilor de distanţare socială şi de restricţie cu privire la mişcarea cetăţenilor”, a spus chestorul Bogdan Despescu.

Secretarul de stat în MAI a mai făcut un nou apel către cetăţeni să respecte deciziile autorităţilor pentru binele lor şi al celor dragi.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.