Despăgubirile după incendiul din turnul londonez ar putea ajunge 50 milioane lire sterline

Solicitările de despăgubiri după incendiul din turnul londonez unde în iunie au murit zeci de oameni ar putea atinge 50 de milioane de lire sterline (60,8 milioane dolari), potrivit companiei care a asigurat proprietatea, transmite Reuters.

Cel puţin 80 de oameni au murit, sunt dispăruţi sau presupuşi morţi în urma incendiului care a avut loc în imobilul cu 24 de etaje Grenfell Tower, pe 14 iunie, iar bilanţul final ar putea să nu fie cunoscut până anul viitor, potrivit poliţiei britanice.

Compania norvegiană Protector Forsikring este asigurătorul proprietarului clădirii, Royal Borough of Kensington and Chelsea.

”Estimările preliminare pentru solicitările de despăgubiri sunt de 50 de milioane de lire sterline”, a anunţat asigurătorul în raportul privind rezultatele financiare din trimestrul al doilea.

Datele sunt preliminare şi nesigure, astfel că ar putea fi modificate.

Compania anunţase anterior că incendiul ar putea costa asigurătorii peste 25 de milioane de lire, din care 20 de milioane de lire pentru clădirea propriu-zisă, iar restul pentru acoperirea unor costuri suplimentare, precum spaţii alternative de locuit.

Protector a precizat că mare parte din costuri vor fi acoperite de programul său de reasigurare, prin compania germană Munich Re.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS