Confidenţialitate

Despăgubiri de până la 600 de euro, pentru turiștii al căror zbor este anulat

Până la 600 de euro pot solicita despăgubiri turiștii al căror zbor a fost anulat. Așa prevăd reglementările europene, chiar dacă operatorul aerian a asigurat un zbor alternativ – informează pe o rețea de socializare șeful Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor. Acesta oferă și câteva recomandări, având în vedere că în această perioadă se cumpără mai multe pachete de servicii turistice.

Atunci când cumpărați cu pachet touristic trebuie să aveți toate informațiile legate de destinaţie, cazare, transport, serviciile de masă precum şi de modalităţile de plată. Nu în ultimul rând, se pot dovedi foarte utile informaţiile privind regimul paşapoartelor şi al vizelor, precum şi al asigurărilor de sănătate necesare – informează directorul ANPC.

 

Trebuie să știți, de-asemenea, ce modificări poate aduce agenția serviciilor cumpărate. Acestea trebuie incluse în contract, la fel şi răspunderea agenţiei şi despăgubirea turistului în cazul nerespectării clauzelor contractuale.

Cât privește despăgubirile pentru un zbor anulat, șeful ANPC informează că, potrivit Reglementărilor UE, puteţi cere până la 600 de euro despăgubire pentru un zbor anulat, chiar dacă compania aeriană asigură un zbor alternativ. Dacă nu rezolvaţi amiabil problema cu operatorii de la care aţi cumpărat biletele, puteţi face o sesizare la ANPC – scrie Paul Anghel, directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor.